Spaghetti met gehakt-tomatensaus
Zo maak je 't klaar:
1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
2. Was de stengel bleekselderij. Snijd de bleekselderij in smalle reepjes.
3. Was de worteltjes en snijd ze in plakjes.
4. Was de courgette. Snijd de steelaanzet eraf. Halveer de courgette in de lengte. Snijd de helften in de lengte nog een keer door. Snijd de stukken in smalle stukjes.
5. Verwarm de olie in een braadpan. Doe het gehakt erbij en roer het gehakt gaar en rul.
6. Bak de tomatenpuree, de ui, de knoflook, de bleekselderij en de worteltjes 5 minuten mee.
7. Voeg de stukjes courgette en de tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus 20 minuten met een deksel op de pan zacht pruttelen.
8. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
9. Was de basilicum en knip het klein.
10. Maak de saus op smaak met peper en basilicum.
11. Schep de saus door de afgegoten spaghetti en geef de geraspte kaas erbij.
Eet smakelijk!
|
* 1 ui
* 1 teentje knoflook
* 1 stengel bleekselderij
* 50 gram wortel
* 1 courgette
* 1 eetlepel olijfolie
* 150 gram mager rundergehakt
* 1 eetlepel tomatenpuree
* 400 gram tomatenblokjes
* 200 gram volkoren spaghetti
* 10 blaadjes basilicum
* peper
* 2 eetlepels geraspte kaas |
|